Zpět na blog

Knihu přání doplní FastCentrik Roadmapa

26.04.2023 11:26:44

Nahlédněte do roadmapy plánovaných funkcí e-shopového řešení FastCentrik a zjistěte, na čem novém pracuje naše vývojové oddělení a na jaké novinky se můžete těšit.

Hlasujte v knize přání a rozhodněte o dalším vývoji vašeho e-shopu

V administraci FastCentrik je již několik let k dispozici Kniha přání. Tato funkce vznikla, abychom mohli zaznamenávat, o jaká vylepšení máte vy, naši klienti, zájem, a aby bylo možné hlasovat pro návrhy ostatních. Na vaše preference jsme následně přihlíželi při plánování vývoje nových funkcionalit do systému FastCentrik.

V loňském roce bylo naše vývojové oddělení silně vytíženo vývojem otevřeného API. S jeho postupným dokončováním se nám uvolňují kapacity, ale především se nám otevírají další možnosti pro přidávání nových modulů. Toho bychom nyní chtěli využít a opět vás aktivně zapojit do rozhodovací fáze implementace nových modulů a doplňků do systému FastCentrik.

V Knize přání nyní naleznete 4 návrhy na implementaci, pro které budete moci do 31. 5. 2023 hlasovat. Následně provedeme vyhodnocení, na základě kterého budou návrhy, jež získaly alespoň 70 jedinečných hlasů, přijaty a zařazeny do roadmapy. Pokud se návrh nesetká s ohlasem, bude z knihy přání vyřazen.


Návrhy pro hlasování

  • Nákup na splátky – nákup na e-shopu formou splátek přes společnost Quatro.

  • Nastavení Pop-op okna pouze pro registrované – touto možností by se přidalo nastavení, které určí, zda se vámi vytvořené Pop-up okno bude zobrazovat registrovaným zákazníkům.

  • Omezení produktu na konkrétní platbu – na kartě zboží je v rozšířených vlastnostech možnost omezit produkt na konkrétní vámi založenou dopravu v e-shopu. Nově by se tímto rozšířením umožnilo nastavení omezení také pro konkrétní platbu.

  • Zobrazování produktů pod článkem – v administraci na kartě článku vznikne nová sekce, která umožní připojit k článku různé produkty z vašeho e-shopu. V článku tak budete moct zobrazit seznam produktů, o kterých v daném článku zmiňujete.

Knihu přání doplní Roadmapa

Knihu přání jsme se rozhodli doplnit o FastCentrik roadmapu, ve které můžete detailně vidět, na čem aktuálně pracuje naše vývojové oddělení a které novinky budou obsaženy v následujících aktualizačních balíčcích pro rozšíření vašeho e-shopu.

Roadmapa je rozčleněna následovně:

  • Plán – rozšíření prošlo schvalovacím procesem a chystáme se jej zařadit do plánů aktualizačních balíčků 

  • Specifikace – pracujeme na projektové dokumentaci k danému rozšíření.

  • Vývoj – specifikace byla dokončena a pracujeme na vývoji rozšíření.

  • Připraveno – rozšíření je připraveno k testování.

  • Začlenění do balíčku – rozšíření prošlo testováním a chystáme jej do nejbližšího balíčku.

  • Implementováno – rozšíření bylo nasazeno aktualizačním balíčkem.


Kromě vývoje nových funkcí a doplňků a jejich optimalizace pracuje naše vývojové oddělení průběžně také na opravách a odstranění chyb. Ty v roadmapě nenaleznete, abychom zachovali přehlednost a zaměřili se čistě na preference v oblasti implementace nových funkcí a optimalizace těch stávajících.
 
 
FastCENTRIK

Připravujeme Demo