Zpět na blog

Jak vydělávat při studiu? Založte si e-shop a buďte nezávislí

Stále více studentů si přivydělává prostřednictvím podnikání. Důvod je nasnadě. Podnikání v nich vzbuzuje větší chuť k práci než špatně placené a časově náročné brigády. Do světa podnikání vstupují s elánem a nadšením. Jsou mladí, ambiciózní a nebojí se riskovat. Vstupním kapitálem jim je často jen dobrý nápad. Navíc mohou díky statutu studenta využívat řadu různých slev a výhod. Jednou z nich je i zvýhodněný studentský tarif na vlastní e-shop od FastCentriku.

Podnikání bez kapitálu. Realita, nebo sen?

Studujete, chodíte na brigády, ale chybí tomu všemu hlubší smysl? Možná je ideální čas na změnu. Jednou z možností, jak si zajistit pravidelný příjem při studiu, je založení internetového obchodu. Získáte nezávislost, a navíc můžete začít budovat něco vlastního.

Častým omylem těch, kteří uvažují o podnikání v e-commerce, je, že k založení vlastního e-shopu jsou nutné technické znalosti a obrovský kapitál. Není to ale pravda. Dnešní doba umožňuje internetové podnikání i s minimálními náklady a bez znalosti programování.

E-shop jen za „dvě stovky“ měsíčně

Pokud využijete pronájem e-shopu od FastCentriku, můžete využít zvýhodněný studentský tarif a získat vlastní e-shop s 50% slevou na dva roky. Díky tomu vás bude provoz internetového obchodu stát pouze 215 Kč měsíčně.
 

Začít můžete pouze s několika položkami a nechat obchod postupně růst nebo můžete zkusit  dropshipping, který vám umožní podnikat i bez skladu. Postupem času budete nabývat stále více vědomostí a kontaktů, budou se vám otevírat nové možnosti, jak pro svůj e-shop získávat zboží, stejně tak budou růst možnosti, kde zboží prodávat.

Nevěříte? Vyzkoušejte si e-shop nezávazně a zdarma

FastCentrik řešení pro pronájem e-shopu je připravené tak, abyste mohli začít podnikat jednoduše a bez zbytečných komplikací. Stačí, abyste si váš e-shop naplnili produkty, zvolili si grafickou šablonu, dopravce, zprostředkovatele služeb a můžete začít podnikat. Pokud se vám to zdá až příliš snadné a hledáte nějaký háček, klidně pátrejte dál, a nebo čas věnujte něčemu užitečnějšímu. Založte si e-shop na zkoušku – zdarma a bez závazku – a vyzkoušejte si své podnikání nanečisto. Minimálně získáte zkušenost, na které můžete kdykoli v budoucnu stavět. 

 

Chci si vyzkoušet e-shop zdarma

 

A když budete potřebovat pomoct? Obrátíte se na nás. Nikdy na své podnikání nebudete sami. Vyrostly s námi již tisíce e-shopů a vy můžete být jedním z dalších. Budeme se starat o to, abyste se za pochodu naučili všechno, co k podnikání s e-shopem budete potřebovat. Budeme vás vzdělávat na našem blogu a v akademii, pomáhat vám budeme v Helpdesku nebo na zákaznické lince. Každý den, i o víkendech. S FastCentrikem nezískáte jen prostředek k podnikání, získáte partnera, o kterého se můžete opřít a se kterým můžete začít růst.

Studuji a chci vlastní e-shop. Jak na to?

E-commerce patří mezi oblíbené obory podnikání také díky malým vstupním bariérám při počátečním rozjezdu. To je jeden z hlavních důvodů, proč e-commerce dlouhodobě roste a láká nejen velké hráče, ale i drobné podnikavce z řad studentů. Založit si vlastní e-shop je otázka doslova pár dnů a zařídit budete muset pouze pár nutných náležitostí.

Pro provozování e-shopu je nejprve nutné zřídit si živnostenského oprávnění, a to i když máte statut studenta. Dříve bylo ještě nezbytné provést registraci na správě sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovně, dnes už za vás vše zařídí právě živnostenský úřad.

U studenta do 26 let se považuje každé podnikání za vedlejší činnost, a proto nemusíte v prvním roce podnikání platit měsíční zálohy a v případě, že vaše příjmy po odpočtu výdajů nepřekročí za daný kalendářní rok rozhodnou částku, tak nemusíte na sociálním pojištění státu odvést vůbec nic. To je jedna z obrovských výhod studentského podnikání. Stejně jako u sociálního pojištění má student podnikatel jisté úlevy i při platbě zdravotního pojištění. Za studenta do 26 let platí zdravotní pojištění stát, a proto za první rok samostatné výdělečné činnosti nemusí toto pojištění odvádět. V dalších letech pak podnikající student hradí zálohy vypočtené podle skutečně dosaženého příjmu, které uvede v Přehledu o příjmech a výdajích.

Student podnikatel může kromě výhod ve vztahu k sociálnímu a zdravotnímu pojištění nárokovat také slevu na dani na studenta. Od daně z příjmu si tak může odečíst kromě slevy na ještě slevu na studenta.

 

FastCENTRIK

Připravujeme Demo