Zpět na blog

Platební brána Comgate nabízí snadnou platbu v mobilním bankovnictví

06.03.2024 10:39:10

Zákazníků, kteří nakupují online na mobilu místo počítače, je stále více. Platební brána Comgate jim vychází vstříc – jako jediná na českém trhu jim nabízí snadnou platbu bankovním převodem přímo v prostředí aplikace mobilního bankovnictví.

Podle studie Asociace pro elektronickou komerci dává aktuálně 46 % českých zákazníků při online nakupování přednost mobilu před desktopem. Je to logické – mají ho stále po ruce, drtivá většina e-shopů navíc jde s dobou a používá zobrazení, které je i na menším displeji telefonu dostatečně přehledné. Právě této skupině zákazníků vychází platební brána Comgate vstříc: jako první na českém trhu nabízí jednoduchou platbu bankovním převodem v mobilním bankovnictví.

Pro kupujícího jde o jednu z nejkomfortnějších platebních metod na mobilu – v úvodu platebního procesu si na platební bráně vybere bankovní převod nebo QR platbu, ze seznamu pak zvolí svou banku. Jedním tapnutím přejde do aplikace mobilního bankovnictví, kde na něj po přihlášení čeká předvyplněný příkaz k úhradě. Stačí potvrdit a bankovní převod proběhne jako okamžitý, pokud to podporuje zákazníkova banka.

Mobilní platba bankovním převodem se komfortem použití přibližuje Apple Pay a Google Pay, které jsou na mobilu nejoblíbenější. Tým vývojářů Comgate připravil tuto metodu interně, během práce na jejím vývoji aktivně oslovoval jednotlivé banky. Díky tomu se neustále daří rozšiřovat počet institucí, jejichž aplikace mobilního bankovnictví tuto funkcionalitu podporuje.

Bankovním převodem na platební bráně Comgate platí dlouhodobě přibližně 20 % zákazníků, jde tedy o velmi oblíbenou platební metodu. Její snadnější použití na mobilním zařízení vychází této skupině vstříc. Obchodníkům používajícím platební bránu Comgate může zjednodušení platebního procesu přinést vyšší počet dokončených plateb. Mobilní platba bankovním převodem je na bráně spuštěna automaticky bez nutnosti jakéhokoliv zásahu ze strany e-shopaře.

Jak nastavit platební bránu Comgate?

  • Prvním krokem k nastavení této platební brány je navázání kontaktu se společností Comgate a uzavření smlouvy o obchodní spolupráci.

  • V administraci vašeho e-shopu najdete veškeré nastavení v této sekci: Nastavení/Aplikace 3. stran/Platební brány/Comgate. Zde je nastavení rozděleno do dvou okruhů: Comgate – platební brána a Comgate – návratové URL.

  • Do Klientského portálu Comgate se přihlásíte pomocí údajů, které vám po uzavření smlouvy vygeneruje a zašle obchodní zástupce společnosti Comgate na této adrese.

  • Více informací naleznete v manuálu

FastCENTRIK

Připravujeme Demo