Zpět na blog

Nepodceňujte sílu bannerů na vašem e-shopu

15.02.2023 14:17:48
Máte svůj e-shop naplněný kvalitními a zajímavými produkty, ale nevíte, jak o nich dát svým zákazníkům vědět? Nabízíte dopravu zdarma a další bonusy a chcete, aby o nich nakupující věděli hned, jak vstoupí do vašeho internetového obchodu? Využijte svou úvodní stránku a propagujte novinky a jedinečné akce v úvodním slideru či v postranním panelu. 

Bez bannerů ani ránu

Bannery patří v dnešní době mezi jedny z nejúčinnějších forem reklamy, pokud jde o zapamatování si konkrétního produktu. Význam mají také pro budování značky nebo v případech, které nelze pokrýt klasickou optimalizací pro vyhledávače nebo textovou PPC reklamou. Typicky se jedná o případy s vysokou konkurencí v oboru nebo pokud potřebujete propagovat produkt, který nikdo aktivně nehledá. A pokud vlastníte e-shop, bez bannerů se v dnešní době snad ani neobejdete.

O tom, že bannery fungují a přinášejí konverze se ostatně můžete přesvědčit sami ve statistikách Google Ads. Nejobvyklejší strategií je nasazení bannerů pro oslovení cílové skupiny pomocí slev, časově omezených akcí či novinek. Za pomocí následného remarketingu pak máte v rukou nástroj, se kterým můžete velmi výrazně zvýšit své prodeje a zisky.

Banner – praktický nástroj každého e-shopaře

Lidé neradi čtou a úderný banner může vydat za tisíce slov. A to nejen na úvodní stránce e-shopu, ale napříč celým internetovým obchodem. Bannery mohou usnadnit vašim zákazníkům výběr mezi kategoriemi, stejně jako upozornit na zajímavou nabídku či zdůraznit konkurenční výhody obchodu.

Rozlišujeme mezi statickými a dynamickými bannery. To, jaké zvolíte pro váš e-shop, je čistě na vás.

  • Statický banner je v podstatě obrázek bez dalších pohyblivých efektů. Zpravidla se jedná o jednoduchý obrázek s výstižným nadpisem, stručnou informací a graficky odlišeným call to action tlačítkem.
  • Dynamický banner, slider nebo carousel je formát, ve kterém se obrázky pravidelně střídají jako na kolotoči (odtud pojmenování carousel). I jeho hlavní funkcí je upozornit na nejzajímavější, či nejnovější produkty či služby e-shopu.

Jak na tvorbu bannerů

To, že váš banner zákazníka zaujal, poznáte snadno podle míry prokliku. Kvalitní banner by měl mít nápad a umět upoutat pozornost návštěvníka e-shopu. Rozhodně by měl být originální a nést dostatečné reklamní sdělení. Nedílnou součástí je výzva k akci např. v podobě tlačítka. Alfou a omegou každého banneru je však jeho technické a grafické zpracování a správná datová velikost.

Naštěstí nemusíte disponovat žádným technickým vzděláním, ani se vyznat v nástrojích pro tvorbu grafiky. Vytvoříme vám kompletní sadu bannerové grafiky, která bude odpovídat vaší značce a ladit s vaším e-shopem. Naši grafičtí designéři se postarají o to, aby vaše úvodní stránka působila jedinečně a originálně.
 

Kolik za bannery zaplatím?

V případě, že využijete služeb našeho webového grafika, zaplatíte za jeden banner libovolné velikosti 700 Kč. Pokud ale u jednoho banneru zůstat nehodláte, rozhodně se vyplatí využít naší zvýhodněné cenové nabídky a získat jeden či dva bannery zcela zdarma.
 

POZOR! Zvýhodněná nabídka je časově omezená a platí při objednávce přes Helpdesk do konce března 2023. Uvedené ceny jsou bez DPH. Pokud máte otázky nebo chcete vaše možnosti zkonzultovat, neváhejte se nás obrátit také prostřednictvím zákaznické linky. 
 
FastCENTRIK

Připravujeme Demo